QlikView ei ole kallis

 

Täna ühe firmaga rääkides tekkis diskussioon teemal – kas QlikView on kallis?

Tuleb teha vahet väidetel „kallis“ ja „maksab palju“.  QlikView ei ole kallis, ta lihtsalt maksab palju. Aga alternatiivid ei ole odavamad  – ka teised analüüsitarkvarad maksvad ning ilma mõõtmiseta pole tänases ärimaastikus juhtimine üldse mõeldav.
Tasuta kasulikke lahendusi paraku ei saa, kuid tegu pole luksuskaubaga, vaid vajaliku investeeringuga.  Nii nagu korraliku maja või mistahes olulist asja ei saa osta null hinnaga, vaid need asjad maksavadki palju.

analytics-3265840_1280

Ent ometi pole QlikView puhul tegu kalli investeeringuga, sest veel kallim on juhtida firmat ilma aruaamisteta, kas tehakse  asju õigesti või kas tehakse õigeid asju või mida üldse peaks muutma?  QlikView annab neile küsimustele vastuse tegelikult kõige kiiremini – keskmine tasuvusaeg üle maailma on 7 kuud.

 

Andres Kukke