Kiire lahendus paremaks võlglaste jälgimiseks

Võlglaste ülevaade

Kerge ei ole praegu kellelgi ja võlad on kiirelt tekkimas. Operatiivne laekumiste jälgimine aitab võlgade kuhjumisele kiiresti jälile saada ja ehk ka hullema ära hoida.
Ükskõik kas teil on kasutusel QlikView või Qlik Sense – kui andmed on kättesaadavad, siis on mõlemale versioonile väikese vaevaga võimalik korralikud laekumiste jälgimise vaated ja võlglaste analüüsid ette saada. Vaated võib istutada nii Müügilahenduse kui Finantslahenduse juurde eraldi töölehena või luua suisa eraldi äpi – olenevalt kui süvitsi teemaga tahate minna.

Võlgade ja Klientide maksekäitumise vaated

Võlgade vaade annab operatiivse ülevaate hetkel laekumata müügiarvete kohta nii klientide kui haldurite kaupa või mistahes muus teile olulises lõikes. Laekumata arveid saab grupeerida ja filtreerida nii tähtaja ületamise kui summade, arve kuupäevade, kliendigruppide jt tunnuste alusel, drill-down toob kätte kohe ka kõik arve detailid. Klientide maksekäitumise ülevaade toob lisaks pildile ka ülevaate ja detailid klientide ajaloolise maksekäitumise kohta. Vaates saab kuvada valitud perioodi kohta laekumised klientide ja maksetähtaja ületamise pikkuste kaupa, trend ja võrdlustabel klientide koondnumbritega.

Soovi korral võib nii võlgade kui maksekäitumise analüüsile juurde tuua Krediidireitingu või Inkassovõlgade info taust.ee lehelt. Nii näete lisaks oma ettevõttesisesele vaatele ka taustainfot turul toimuvast. Mõni klient ei pruugigi teile veel võlgu olla, kuid krediidiskoor annab nö punast tuld ning oht oma rahast ilma jääda on suur.

Sissetulekute ja väljaminekute prognoosi vaade

Lisaks võlgade ja võlglaste analüüsile aitab keerulises finantsolukorras ka laekumiste/väljamaksete operatiivne vade. See aitab ennetada laekumiste ja väljamaksete erinevustest tulevaid probleeme ja tuvastada nende põhjused. Aruandes kuvatakse ajateljel tulevased sissetulekud ja väljaminekud ning nende vahe. Otse aruandel saab minna detailidesse (drill-down), et näha konkreetseid kliente / hankijaid ja nende arveid.
Lisavalikuga saab määrata, kas sissetulekuid prognoosida täpselt arve maksetähtaegade järgi või statistilise maksekäitumise järgi. Teisel juhul arvestatakse lisaks arve maksetähtajale ka vastava kliendi keskmist makseviivitust.

 Küsi lisainfot oma Qliki konsultandilt ja telli võlgade jälgimise lahendus!